Årssummering 2019 – Mitt första år på börsen

30 dec, 2019 Portföljer 4 A

Mitt första år på börsen

I skrivande stund har den svenska börsen stängt, USA har fortfarande öppet några timmar till innan det är dags att avsluta börsåret 2019, och vilket år vi har haft!

Mitt första aktieår blev helt fantastiskt, portföljens uppgång summeras till 24,8%, en siffra som förstås tangeras av många andra detta år men som känns otroligt bra för mig. För mig har dock inte uppgången i procent eller kronor varit det viktigaste, även om det självklart är en helt otrolig start.

Det viktigaste för mig har varit all kunskap jag samlat på mig, i början av året var jag helt novis och aktier var något som då egentligen kändes otroligt avlägset, i slutet av 2018 var ja fortfarande den som tyckte att det var tryggast och bäst att låta pengarna ligga på ett vanligt sparkonto hos Nordea.

Jag fattade snabbt tycke för utdelningsstrategin och började med att läsa några av Herr Hernhags böcker, säga vad man vill men för mig var dem en bra start och en fin grund att stå på. Sedan dess har jag prövat mig fram, kört på nitar, köpt aktier endast för direktavkastningen, sålt för tidigt, köpt för sent och ibland prickat alldeles rätt.

Med tiden har jag helt enkelt lärt mig hur allting fungerar och hittat den strategi som passar mig och min personlighet bäst. Allt detta har kokats ner till en för mig väl fungerande portfölj.

När går jag i pension?

För många med samma strategi går allting ut på att sluta jobba så tidigt som möjligt, helst vid 13 års ålder. En sparkvot varje månad på 110% och skaffa sig så många extrainkomster det bara går. Även om jag kanske går i pension något år tidigare så är det inte detta som driver mig, men om jag kan få en fin guldkant på vardagen med en liten extra inkomst i form av utdelningar är jag relativt nöjd.

Jag gillar fina bilar, unnar mig ett fint boende och går absolut inte till hyllan med den billigaste flaskan vin.

Jag har hittat ett sparade, ett investerande och ett liv som passar mig. För nu.

Min portfölj och mina innehav

Precis innan det nya året har jag passat på att stuva om det sista för att känna mig helt tillfreds med mina innehav. Kommande år kommer självklart bli mindre klippande och klistrande.

Såhär ser min portfölj ut inför starten 2020:

Den totala utvecklingen för 2019 ser ut enligt följande:

Bäst presterande aktier:

 

Sämst presterande aktier:

 

Utdelningar 2019:
5800kr

Utdelningsmål 2020:
12000kr

För närvarande uppgår portföljens totala värde till 172.500kr. En betydande slant finns redo att investeras över tid, tillsammans med det månatliga sparandet.

Till sist vill jag passa på att tacka er läsare för fina kommentarer, ni andra bloggare för otroligt fin inspiration samt övriga som står ut med mitt ihåliga tjat om aktier och siffror.

Önskar er alla ett gott nytt år!

 

// A

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bolag

Kindred utdelning 2020

Bloggar vi gillar

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

The Dividend Story
Hej! Bra jobbat! Vi har många gemensamma innehav i våra portföljer. Hoppas dock att SJR inte hamnar på vår förlustlista när 2020 ska summeras :)
    Utdelningsportföljen
    Tack snälla! Ja, och det gläder mig att många av våra innehav är gemensamma, känns bättre då :) Blir grymt spännande att se vad 2020 har att erbjuda. // A
Två Månadslöner
Bra jobbat! Fortsätt den fina resa du börjat!