Den bästa podcasten/bloggen 2020?

16 jan, 2020 Nyheter 1 A

Bästa aktiepoddarna 2020

Jag har generellt aldrig varit en stor lyssnare av podcasts, innan mitt intresse för aktier började så lyssnade jag mest på P3-dokumentär eller musik på Spotify.

I takt med att jag lärt mig mer om aktier har också intresset för andras åsikter vuxit och därför har jag nu också börjat fastna för lite olika poddar och bloggar. Idag kommer nog det mesta av min inspiration och kunskap från just dessa två.

Börspodden

Jag börjar direkt med min favoritpodd, Börspodden. Utan att veta exakta siffror förmodligen en av de största poddarna och garanterat en av de mest negativa. Jag fullkomligt älskar det bittra, griniga och gnabbiga tonläget avsnitten igenom.

Tyvärr är deras strategi en total motsats till min egen men tycker mig ändå lära mig en del. En grym podd att lyssna på runt rapportsäsong då man ofta gör en kort analys om bolagen på en mänsklig nivå.

Förstår man sarkasm och ironi och är något så när intresserad av börsen är denna podd ett måste.

Mer information om dem finns här.

Avanzapodden

Som nybörjare på börsen var detta min absoluta favorit. Niclas och Johanna är extremt pedagogiska och tydliga. Här lärde jag mig grunderna om aktiehandel och faktiskt en hel del psykologi i bland annat hur man ska tänka när börsen går ner eller ett bolag rasar.

Podden är väldigt bred och nya ämnen diskuteras varje vecka. Är du ny på börsen och har ett intresse av sparande och privatekonomi är detta ett självklart val.

Era tips på poddar?

Fler än så lyssnar jag faktiskt inte på i dagsläget, därför tar jag gladeligen emot tips på fler aktiepoddar. Ett plus är förstås om dom riktar sig mot utdelningsstrategin.

 

Bästa bloggarna 2020

Jag vet inte riktigt vad som hänt men det känns som att de senaste månaderna har antalet bloggar ökat lavinartat, något som jag tycker är grymt roligt. Det finns också ett stort antal av dessa som riktar sig mot just utdelningsstrategin.

Det glädjer mig också stort att det ändå finns ett gäng som vill dela med sig helt öppet på internet om sina innehav och transaktioner. Jag är själv en stor konsument av aktiebloggar och läser det mesta, vissa mer än andra.

Jag och min kollega startade den här bloggen förra hösten och har egentligen inga direkta mål mer än att skriva av oss och ibland förhoppningsvis få lite input på våra tankar. Vi ser det också som ett ypperligt sätt att dokumentera våra framgångar och motgångar.

Om ni har hittat hit har ni förmodligen redan hittat till bloggarna nedan, trots detta vill jag slå ett slag mina fyra mest lästa bloggar:

Kronan till Miljonen - En självklar klassiker och min absolut mest lästa blogg.

Petrusko - Även om jag inte kopierar någon annan är det Petruskos portfölj jag efterliknar mest. En viss kvalitetsstämpel är det när bolaget återfinns i hans portfölj.

The Dividend Story - Top 3, en av de mest lästa bloggarna på min lista. Lättar även upp med inlägg som inte alltid handlar om aktier och ekonomi.

Krösus Sorks Investeringsblogg - Den här är bara sjuk, med ett portföljvärde på nära 20 miljoner placerar den sig långt ifrån min verklighet, men en sann inspirationskälla och otroligt bred kunskap.

 

Har ni tips på en annan blogg jag kan börja läsa eller kanske vill dela med er av er egen? Skriv gärna en kommentar här under.

 

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

The Dividend Story
Hej! Stort tack för omnämnandet och tack för din fina blogg! Trevlig dag!