Det eviga tjatet från maj till april

12 nov, 2019 Nyheter 0 A

Dystert värre säger Marianne

Idag fångades jag av en rubrik i mitt hjärndöda scrollande på mobiltelefonen i lokaltrafiken från kontoret. Den här tiden brukar oftast spenderas till att läsa det mesta i aktieväg, Twitter, bloggar eller vissa utvalda nyhetssidor.

Tyvärr fastnade jag idag på en artikel i DI som jag över min döda kropp absolut inte prenumererar på, tro inget annat. Detta innebär förstås i sin tur att jag i princip bara får ta del av de Expressen-liknande skrämselrubriker som skrivs.

Jag är dock en rubriktorsk, jag älskar rubriker i stor svart fet stil.

Artikeln löd enligt nedan:

Bild från DI

Rekorddeppigt alltså! Tillsammans med min sambo och min hund räknas vi förmodligen också in i gruppen hushåll som just nu tillhör dom rekorddeppiga.

Jag är från Norrland, en liten del av mig är alltid lite bitter och deppig, men jag vet faktiskt inte om jag känner mig rekorddeppig som Marianne Agazzi uttrycker det.

Att konjukturen går upp och ner är ingen hemlighet och kanske ännu mindre en hemlighet är att vi just nu befinner oss i någon form av nedgång. Hur djup den kan tänkas bli vet förmodligen ingen.

Vad vill jag ens ha sagt?

Vid det här laget har jag typ glömt, men jag tror att det är viktigt att ibland stanna upp och reflektera över de nattsvarta rubriker som vi matas med från media.

Faktum är ju faktiskt, att till viss del bestämmer media hur det ska gå, oavsett om det gäller aktiekurser, bopriser eller brottslighet. Om DI eller annan tidning skriver om en aktie som ska gå ner, ja, då kommer aktien att gå ner.

Det media skriver fläckar av sig och oavsett hur mottagliga vi är har våra hjärnor registrerat och lagrat informationen för att kunna använda den vid ett senare tillfälle. 

Jag tror dock inte att jag hade reagerat över detta om jag inte kunde ställa mig i den grupp som kallar sig aktiesparare. I tänket runt aktier och kanske pengar överlag är det extra lätt att fångas av dessa rubriker och glömma bort sin initiala strategi. Jag vet inte hur många gånger jag i början tänkte "fan, nu säljer jag allt", bara för att jag läst en artikel från Marianne eller annan valfri skribent som handlade om aktiernas undergång. Inget ont om Marianne, hon är säkert snäll och jätteduktig.

Styrkekram

Nu vill jag bara avsluta med att skicka en styrkekram till alla er småsparare där ute som fortfarande brottas med psyket och tankarna som vandrar fram och tillbaka i huruvida det vore bättre att bara ha allt i madrassen och "vara säker".

Någon som kan känna igen sig?

 

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *