En åker ut, en åker in!

28 jan, 2020 Bolag 0 A

Adjö

Säger vi till Bonava. Bolaget har varit ett av mina mindre och kortvariga och jag har väl egentligen knappt haft mer pengar där än en vanlig så kallad "bevakningspost" i väntan just på den rapport vi precis fick se.

Jag gillade inte rapporten och jag gillade absolut inte beslutet där man väljer att kapa utdelningen från 5,2kr till 3. Bonava har förmodligen bara en svacka och kan förstås bli ett bra köp på väldigt lång sikt, men bolaget i dess nuvarande form tilltalar inte mig. Det är möjligt att jag kommer tillbaka längre fram men tills dess står jag utanför och väljer att placera mig i annat.

Kortsiktigt av mig kan tyckas, men ibland måste man också ha känslor för ett bolag.

Välkommen

Jag köpte idag 100st SSAB till ett pris på 27,60kr. SSAB är ett bolag jag länge haft under bevakning och faktiskt också tidigare ägt, idag fick jag läge att slå till igen.

Köpet sett ur ett kortsiktigt perspektiv blev väldigt lyckat och efter dagens stängning är jag faktiskt nästan 6% upp. Just nu sitter jag mest och ångrar mig för att jag inte köpte fler, typ 400st eller liknande hade varit mer rimligt. Misstänker dock att vi kommer få se SSAB nere runt 27 kronor igen och då kommer jag att fylla på, ingen fara på taket, skynda långsamt.

Anledningen till att hjärtat bultar för SSAB är väl lika tydlig som självklar, svenskt stål. Skämt åsido, SSAB har haft tuffa tider med dålig orderingång, låg efterfrågan och masugnar som stått kalla. 
Nu känns det som att vinden håller på att vända, den stora masugnen är återigen igång och efterfrågan både på "special steels" och grovplåt tycks öka. Guidningen för 2020 kändes helt klart positiv.

Utdelningen lämnas oförändrad och direktavkastningen är just nu ungefär 5,3%. Deras utdelningspolicy säger att "utdelningen ska utgöra 30-50 % av vinsten efter skatt."

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *