Ett bolag ut samt ett in i portföljen

24 feb, 2020 Portföljer 0 N

Sålt

Det var länge sedan jag gjorde mig av med ett innehav. Men i veckan sa jag tack och hej till Boliden. Efter en svag rapport som inte nådde upp till förväntningarna sänktes utdelningen till 7 SEK (8,75 SEK). Dem slopade även sin extrautdelning vilket gjorde att direktavkastningen nu hamnar på ca 3,03 %.

Jag tycker det är för låg med tanke på risken i bolaget och jag valde att sälja.

 

Köpte

För likviderna efter försäljningen i Boliden köpte jag istället in en initial post i Telia. Även fast jag tycker värderingen på P/E 24 är högt för Telia just nu så valde jag att köpa in mig. Med en direktavkastning på ca 5.79 % och med två utdelningstillfällen (April & Oktober) kommer kassaflödet i portföljen öka.

Det ska bli spännande att se om deras 5G nät rullar ut som förväntat under 2020.

/ N

Bolag

Kindred utdelning 2020

Bolag

Castellum utdelning 2020

Portföljer

Året 2019 i absoluta tal

Bolag

AT&T höjer utdelningen

Bolag

XACT Högutdelande verkar få tätare utdelningar

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *