Nordea utdelning 2020

06 feb, 2020 Bolag 0 A

Nordeas utdelning 2020

Idag var det dags för Nordea att rapportera tillsammans med cirka 30 andra bolag på stockholmsbörsen. Nordea föreslår en utdelning om 0:40 euro, en sänkning från 0.69 euro, men helt enligt förväntan.

Nordea presenterade sin rapport nu på morgonen, en rapport som ändå slog förväntningarna på de flesta punkter. Räntenettot kommer dock in något lägre än 2018.

  • Rörelseresultatet kom in på 1013 miljoner euro mot väntade 1084.
  • Räntenetto landade på 1108 miljoner euro mot väntade 758.
  • Totala intäkterna landade på 2294 miljoner euro, att jämföra mot väntade 2257.

 

Utdelningen sänktes helt enligt förväntningarna till 0,40 euro. En rejäl sänkning från 2018 men också helt förståeligt efter senaste tidens motgångar. Om jag inte missminner mig får vi mot dagens kurs räknat en direktavkastning på dryga 5%.

Det gläder mig som Nordea-kund att man verkar få ordning på skutan, bland annat minskade kostnaderna med 5% under helåret.

Fredrik Vang-Jensen säger samtidigt att "Vi ser flera lovande signaler i början av Nordeas nya fas, men det krävs fortfarande mycket arbete för att nå dit vi vill vara".

Köper jag mer?

Ptjaa, jag kommer nog att öka på mitt innehav om vi håller oss på dessa nivåer ett tag till (skrev nyss om Resurs rapport och sa då att jag inte skulle köpa mer, det första jag gjorde var att köpa fler aktier). 

Vågar försiktigt säga att en vändning för banksektorn nu verkar kommen, även om mycket arbete givetvis kvarstår. Inför 2020 är jag ganska tung bank, även om vi inte får se en vändning redan under detta år så bör den väl komma någon gång.

Tillsvidare har vi utdelningsjagare trots sänkningen en fin utdelning att se fram emot, en utdelning som jag också tror kommer att höjas nästa år.

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *