Repetera ditt sparande

14 nov, 2019 Sparande 1 N

Repetera månad in och ut.

Om du läst dem tidigare inläggen i den här serien så börjar du förhoppningsvis bli lite varm i investerarkläderna nu. Har du inte läst dem tidigare inläggen så rekommenderar jag att du kikar igenom dem här:
Ta kontroll över din ekonomi!
Bygg en buffert!
Börja investera

Investeringsstrategi

Det brukar sägas att det finns lika många investeringsstrategier som investerare och här gäller det att hitta en strategi som passar just dig. Investerar du endast i svenska bolag? Har du krav på en direktavkastning över 4 %? Oavsett vad det kan vara för krav eller regler så är det viktigt att du kan stå bakom dem och sova gott om natten.

Unga aktiespararna har några gyllene regler som är bra att följa, några av dem är:
- Förstå vad du köper
- Håll dig informerad
- Spara långsiktigt
- Spara regelbundet
- Sprid risken

Du kan läsa mer om dem här.

När du kommit fram till vilka regler eller riktmärken du vill använda i ditt investerande kan det vara bra att skriva ner dem någonstans. Det är väldigt lätt att råka frångå sina regler när man investerar men om man slänger ett getöga på dem då och då så är chansen större att man gör klokare investeringar.

Månadsspara

Att spara regelbundet är en av nycklarna till framgång över tid. Det är omöjligt att veta när det är som billigast eller dyrast på börsen, köper vi dock vid utspridda tillfällen är vi hela tiden exponerade på marknaden och har möjlighet att ta del av eventuell avkastning.

Jag månadssparar regelbundet i aktier men har även ett automatiskt månadssparande på Avanza i en globalfond och en asienfond med låg avgift. Varje månad den 25:e dras 1000 kr automatiskt där hälften hamnar i varje fond. Jag märker inte ens att pengarna dras och summan är inte något att skryta med. Men tittar vi lite noggrannare så blir summan ganska stor över tid.

Jag är 29 år. Räknar jag med att sätta av dem här pengarna till min 60 års dag (31 år) så blir det en slant. Jag har använt mig av sparkalkulatorn deluxe från Stefan Thelenius.

1000 kr / mån i 31 år till en årlig avkastning på 8 % ger ett totalt värde av 1.081.449 kr på min 60 års dag. Detta utan att jag behöver göra någonting alls.

Repetera

När du hittat en strategi som passar för just dig är det bara att repetera, månad in och månad ut. Vissa månader är jobbigare, börsen går ner och motivationen är sämre men då är det bara gnugga på.

Övertid ser du din pengamaskin växa och tillslut rullar snöbollen av sig själv med ränta på ränta effekten.

Slutligen vill jag bara säga:
Spara långsiktigt, sprid risken och sluta aldrig.

// N

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Bolag

Kindred utdelning 2020

Bolag

Castellum utdelning 2020

Portföljer

Året 2019 i absoluta tal

Bolag

AT&T höjer utdelningen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

lmaadepqmv
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?