Resurs utdelning 2020

04 feb, 2020 Bolag 0 A

Blandad magkänsla

Nu på morgonen var det dags för Resurs att släppa sin rapport. Resurs är ett av mina större innehav och därför blir det förstås lite extra spännande. Nedan skriver jag kort om mina tankar om bolaget och utdelningen vi har att se fram emot under 2020.

I många rapporter finns det både orosmoln och ljusglimtar, nischbanken Resurs Holdings rapport ser inte ut att vara något undantag. Man redovisar ökade intäkter samtidigt som man tyngs av extra kreditreservering.

Jag har alltid gillat Resurs mycket på grund utav deras tekniska framfart. Man ser ofta också till att vara med i de senaste av olika möjligheter när det kommer till betallösningar. Självklart är det dock mer som ska stämma än det här för att bolaget ska bli den trygga utdelaren i ur och skur.

Överlag enligt mig en helt okej rapport och jag känner mig hyfsat trygg inför framtiden. Marknaden verkar tolka rapporten som något sämre då aktien i skrivande stund är ner 4%. Sektorn är dessutom fortsatt ratad och lär så vara en lång tid framöver.

 

Köper jag mer?

Just nu klickar jag inte på köpknappen, bolaget är redan så pass stort i min portfölj och jag väntar gärna på att vissa siffror stabiliserar sig något innan jag fortsätter att öka. Rapporten är dock så pass bra att jag tycker att viss återhämtning bör ske i närtid med tanke på att Resurs inte presterar närmelsevis lika dåligt som Collector. 

Utdelning Resurs 2020

Styrelsen föreslog att utdelningen ska höjas till 2,10 från 1,95. Resurs delar ut pengar två gånger varje år vilket innebär att att helåret nu totalt blir 3,90 kronor per aktie, beslut om den andra utdelningen tas senare. En höjning med totalt 8%.

Mina förväntningar är att vi totalt hamnar på 4 kronor inkluderat den andra utdelningen.

 

Hur känner ni gällande Resurs?

 

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *