Uppdatering portfölj 16/2 – 20

16 feb, 2020 Portföljer 0 A

Ifrågasätter hela min strategi

Att köpa välmående utdelningsaktier är en strategi som passat mig ända sedan start, att köpa aktier som någon eller några gånger varje år delar ut en slant får mig mer motiverad att fortsätta samtidigt som det är otroligt tillfredsställande att se pengarna trilla in på kontot då och då, med tillhörande pling från appen.

Att själv välja ut vilka aktier som ska ingå i portföljen är dock något som inte är helt lätt även om det hittills gått väldigt bra. Ska fler bolag plockas in i portföljen? Vilka ska viktas högre än andra? Bör jag ha 30 bolag eller 100 bolag? Frågorna hopar sig i mellan åt och svaren i mitt huvud har ofta varit säkra.

Ända sedan jag upptäckte den populära börshandlade fonden XACT Högutdelande ställs dock allt på sin spets och hela strategin ifrågasätts. Här får man på en och samma gång 45 välskötta bolag som väljs ut utav någon som förmodligen ändå har relativ koll på läget. Bör då inte alla pengar ligga här?

Sedan en tid tillbaka försvann många börshandlade fonder från Avanza, något som fortfarande är på tapeten varje dag och som fortfarande efterfrågas frekvent. Jag likt många andra vill ha vårt sparande på ett och samma ställe men eftersom Avanza ännu inte lyckats få tillbaka dessa har jag valt att skapa ett konto på Nordnet.

Väl inne på Nordnet har jag lagt ett par köpordrar på tre olika ETFer, alla med utdelning och spridning över majoriteten av de länder jag anser som intressanta. I och med dessa tre innehav får jag spridning mot nära 300 olika bolag och allt detta till en fjuttig avgift. Detta tillsammans med XACT Högutdelande och XACT Sverige som riktar sig mot Skandinavien bör ju vara ett vinnande koncept? Ska alla pengar in i dessa istället?

Under en tid kommer jag att köra en separat portfölj på Nordnet och utvärdera. Tråkigt med fonder såklart men fördelen med dessa är indirekt att man slipper vara inne i Nordnets vidriga gränssnitt och peta så mycket.

Nu svävar vi iväg - Inlägget är förstås tänkt att i naturlig ordning handla om veckan som gått och vad som köpts och sålts. Ibland är det dock väldigt sunt att ifrågasätta sina strategier för att se om svaret är naturligt. 

Veckan som gått

Återigen med mina egenhändigt utvalda aktier har vi haft en bra vecka med fin utveckling. Värdet på portföljen når nästan varje vecka nya all time highs och denna vecka var inget undantag.

Bäst under veckan sett ur värdeökning gick det för Northwest Healthcare, Lundin Petroleum och Peab.

Sämre gick det för Nilörngruppen, Boston Pizza och Sampo.

Under veckan har jag valt att skala ner lite i Nobina. Jag tror fortsatt på bolaget men har legat onödigt tungt viktad här och valde i samma veva som VD sålde att haka på. En fin vinsthemtagning helt enkelt. Totalt sålde jag 60 aktier i bolaget. Pengarna fördelades omgående på andra bolag i portföljen.

 

Inköp

1st Millicom
10st Nilörngruppen
20st XACT Högutdelande
3st Cibus Nordic
1st 3m
2st AT&T
5st Boston Pizza
4st UPM-Kymmene
10st Nordea

Sålt

60st Nobina

 

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bolag

Kindred utdelning 2020

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *