Uppdatering portfölj 9/2 – 20

09 feb, 2020 Portföljer 0 A

Vilken jäkla vecka!

Helt klart en av dom bästa veckorna under min tid på börsen. Jag ligger ganska tungt procentuellt sett i bank och finans (21% av portföljen), därav gynnas jag lite extra nu när storbankerna är inne i värmen igen. Ute i kylan har vi fortfarande Resurs, och så lär det vara inom överskådlig tid.

Bäst under veckan i min portfölj gick det för Nordea, följt utav Peab och Investor. Något tyngre gick det för LUPE på grund utav rådande virussituation och dess påverkan på oljepriset.

Nordea släppte under veckan en helt okej rapport, jag kommer under månaden fortsätta att handla aktier här då jag tror att det är en tidsfråga innan vi ser Nordea runt 90kr. Lyckas man nu vända skutan helt kommer vi också kunna se fram emot utdelningshöjningar under kommande år.

Peab släppte en hyfsad rapport även dom. Jag hade förväntat mig en liten ökning av den ordinarie utdelningen i kontanter, istället låter det som att vi kommer få ta del av aktier i en kommande notering senare under året. Detta i sin tur gjorde att kursen tog ett riktigt glädjeskutt.

Mitt köp i SSAB förra veckan visade sig otroligt lyckosamt, sedan dess har jag haft en kursutveckling på 16%. Att döma av SSABs tidigare upp och nergång kommer vi dock att få se aktier på rimliga nivåer fler gånger och då kommer jag att öka på mitt innehav.

Köpte även några Axfood, mest för att den nu handlas under 200kr, vilket får anses som mindre svindyrt.

Lite småköp har jag hunnit med under veckan, dock inget att skryta över. Utdelningsportföljen har nu passerat 200.000kr och fortsatt finns en hel del likvider att pytsa ut över tid. 

Inköp

10st Axfood
30st Resurs
10st Nilörngruppen

Sålt

Inget

Utdelningar

AT&T
Boston Pizza

 

Köpte ni något kul?

 

Ber förövrigt om ursäkt för annonserna på sidan som har gått fullständigt loco och placerar sig lite vart som. Tyvärr är dom nödvändiga för att få några korvören över till serverkostnader.

 

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *