Vem är A?

10 okt, 2019 Nyheter 0 A

Varför började jag inte tidigare?

"Jag har bättre koll om pengarna bara ligger på mitt konto", "Tror inte det kan ge så mycket ändå", "Man kan ju lika gärna förlora allt", "Äh, det löser sig när man blir äldre".

Ursäkterna har haglat ner, trots en uppväxt i en familj där aktier och handel med värdepapper har varit naturligt så långt jag kan minnas har jag alltid haft en ursäkt till att inte börja med fond eller aktiesparande. Ursäkter som naturligtvis grundat sig helt i okunskap.

När man tänker tillbaka på ungdomen och alla pengar som aldrig gick till något vettigt blir man nästan spyfärdig. Alkohol och krogbesök, bilar och bildelar, datorer och tv-spel. Det är lätt att vara efterklok och tänka på hur mycket pengar jag hade haft om jag började där och då. Tanken är förstås helt meningslös, men idag ser jag det som motivation och ett fortsatt driv till att spara pengar och fortsätta bygga upp min söta lilla portfölj.

Jag heter A, jag är 30 år gammal och bor i en av Sveriges större städer. Dock vill jag vara tydlig med att uppväxten spenderats i Sveriges norra delar, det är vi alltid väldigt tydliga med vi norrlänningar, ni vet, typ som en pollenallergiker.

Intresset för aktier är som ni förstår om ni kommit såhär långt relativt nytt. Jag och min bloggpartner in crime började väl egentligen under 2018 "på riktigt", tidigare hade man bara bränt sig rejält på värdepapper man tyckte var coola och häftiga, men som saknade allt man idag letar.

Varför började jag inte tidigare, en enligt mig fullt rimlig fråga som jag tror 90% av dem som hållit igång ett tag ställer sig. Här vill jag göra en svensk klassiker och skylla på samhället, samhället har svikit mig. Aldrig under hela min skolgång har vi ens snuddat vi ämnet aktier eller fonder eller för den delen aldrig på riktigt pratat om privatekonomi och sparande.

För er som tänkt fortsätta läsa mina inlägg vill jag bara påpeka att det är viktigt att ni förstår ironi, förstår ni inte ironi kan ni omedelbart lämna sidan, vi kommer aldrig att förstå varandra.

Exakt hur min aktieportfölj, mina utgifter och min privatekonomi ser ut kommer jag likt alla andra bloggar av detta slag gå in på i senare inlägg, innan dess vill jag bara att det finns någon slags bakgrund till vem jag är och kanske framför allt en förklaring till min trots extremt höga ålder, inte har kommit längre.

Jag kan inte låta bli att tänka, varför började jag inte tidigare.

// A

Portföljer

Uppdatering portfölj 1/3 – 20

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Portföljer

Uppdatering portfölj 23/2 – 20

Portföljer

Uppdatering portfölj 16/2 – 20

Bolag

En ny utdelningsaktie välkomnas in i portföljen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *