Vem är N?

11 okt, 2019 Nyheter 0 N

På ett kyllager i Östergötland körde en kille runt på trucken och drömde sig bort till varmare klimat. På fritiden gillade han att spendera pengar på dyra kläder, alkohol och resor. Efter 4 månaders backpacking i Asien tog pengarna slut och han började studera, vilket förövrigt inte genererar extrema mängder pengar (läs CSN). Bara av ren tur lyckades den här killen göra en bra fastighetsaffär efter studierna och fick pengar till en kontantinsats.

Den här killen är alltså jag. Vi kan kalla mig N och jag börjar med raska steg närma mig 30.
 Mitt intresse för investeringar, aktier och sparande började egentligen inte på riktigt förrän jag och min sambo skulle köpa lägenhet i Stockholm.

Jag hade som sagt lyckats få ihop pengar till en kontantinsats men hur fungerar det med bolån? Vilken ränta är bäst? Ska man binda eller ha rörligt bolån? Detta var en djungel för mig och frågorna samlades på hög. Efter mängder av googlesökningar kom jag över podden #pratapengar. Jag lyssnade på fler avsnitt och dem pratade på ett sätt så man förstod. Från att vara ett blåbär i ämnet så började ett intresse växa fram.

Jag hittade även bloggen miljonär innan 30 som luslästes och där någonstans insåg jag att man behöver inte vara svinrik för att börja handla med aktier. Med tålamod, rätt prioriteringar och ett kontinuerligt sparande över tid kan det bli en rejäl slant. 

Men varför ska jag lägga energi på den här bloggen? Jag har ju tusen andra sätt att fördriva min tid tänker kanske ni?
 Absolut, gör vad du vill men här är en plats för mig och min kollega att skriva ner våra tankar, reflektioner om sparande, investeringar, börsen och annat. Mest för vår egen del så vi kan lära oss mer, få feedback och utvecklas men lyckas vi även inspirera någon att börja investera eller bara se över sin ekonomi blir vi glada.

Jag önskar att jag fått upp ögonen för ämnet tidigare, börjat investera, inte bränt så mycket pengar på skit osv men framtiden ser ljus ut.

Följ min resa mot ekonomisk frihet, eller jag gillar ordet ekonomisk obekymrad bättre.

// N

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Bolag

Kindred utdelning 2020

Bolag

Castellum utdelning 2020

Portföljer

Året 2019 i absoluta tal

Bolag

AT&T höjer utdelningen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer

Lämna en kommentar!

Låt oss veta vad du tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *