Min utdelningskalender

För mig är det här verkligen en morot. Att sprida utdelningarna över hela året skapar något som liknar en vanlig "löning" och får mig mer motiverad till att fortsätta investera.

I valet av aktier kollar jag självklart på NÄR under året ett bolag delar ut. Med några få svenska aktier kan man faktiskt få utdelningar varje månad. Köper man istället en så kallad REIT som ofta förekommer i USA eller Kanada behöver man faktiskt bara en aktie då dessa ofta delar ut en slant varje månad. Mitt råd är att blanda.

Med detta sagt, stirra dig aldrig blind på detta när du letar nya aktier, när ett bolag delar ut är självklart inget avgörande argument till att köpa in sig i ett bolag.

Finns det fler fördelar?

Jag har inbillat mig det även om det historiskt inte visat sig spela någon större roll. Att få utdelningsslantar varje månad skapar fler köptillfällen, om utdelningspengarna kommer precis när börsen haft en sättning är det ett perfekt läge att återinvestera, kommer alla pengar istället under april/maj som är de vanligaste utdelningsmånaderna för våra svenska aktier finns det en chans att man istället trycker in dessa när värderingarna är höga. För mig är det därför optimalt att sprida ut utdelningarna över året och samtidigt göra insättningar från den ordinarie lönen.

Nedan ser ni mina utdelningar över årets alla månader, på ett ungefär.

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Bolag

Kindred utdelning 2020

Bolag

Castellum utdelning 2020

Portföljer

Året 2019 i absoluta tal

Bolag

AT&T höjer utdelningen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer