Bombmatta aka dividend carpet bombing

Bombmattan eller dividend carpet bombing som dem säger i staterna är för mig en indikation på hur mitt passiva kassaflöde av utdelningar ser ut. Genom att få utdelningar varje månad kan jag göra nya investeringar löpande och jag blir alltid lika glad när klirret från Avanza kommer.

Tanken med bombmattan är att investera i bolag som sprider sin utdelning över årets månader och vi kan få ett jämt kassaflöde av utdelningar. Dem svenska bolaget har historiskt sett delat ut sin vinst på våren, dock finns det undantag då flera bolag börjar dela upp sin utdelning på två tillfällen, en gång på våran och en gång på hösten. Det finns även preferensaktier som delar ut kvartalsvis (4 ggr per år).

För att komplettera med bolag som delar ut på andra månader får vi blicka utomlands, i USA tex är det vanligt att bolagen delar ut kvartalsvis, det finns även så kallade REITS (Real Estate Investment Trust) som delar ut varje månad. 

Min pengamaskin

För att sprida risken i både sektor men även för valutan har jag i min pengamaskin valt att blanda svenska och utländska bolag samt preferensaktier. Det ger en bra diversifiering och även en bra spridning med utdelningar i min portfölj.

Såhär ser min pengamaskin ut idag, för varje månad jag månadssparar ökar mina passiva inkomster i form av utdelningar och jag kommer ett steg närmare mitt mål som ekonomisk obekymrad.

Genom att dela årets alla utdelningar med 12 kan vi se hur mycket pengar vi i genomsnitt tjänar varje månad från portföljen. Det är en lång resa kvar men målet är att denna summa övertid ska täcka mina fasta utgifter. 

I skrivande stund tjänar såhär mycket per månad från mina utdelningar.

// N

Portföljer

Ett bolag ut samt ett in i portföljen

Bolag

Kindred utdelning 2020

Bolag

Castellum utdelning 2020

Portföljer

Året 2019 i absoluta tal

Bolag

AT&T höjer utdelningen

Bloggar vi gillar

Dividend bomber

Fröken Investera

Kronan till miljonen

The Dividend Story

Utdelningsseglaren

z2036

Stojko Invest

Snålgrisens ekonomiblogg

Aktiepappa

Krösus Sork

Petrusko

Miljonär innan 30

E-sport aktier

Investera mer